Inrijstellingen cases

11 1

Inrijstellingen definities

Inrijstellingen bestaan uit 3 elementen.

  • De draagconstructie: gemaakt van staanders, horizontalen en diagonalen
  • De dragers of consoles: hierop rusten de pallets
  • Bescherming van de constructie tegen schade

 

Ook hier geldt dat het vast stellen van welke ladingdragers gebruikt worden een absolute vereiste is voor een goed ontwerp.

Inrijstellingen vragen om een goede pallet, krat, of andere lading drager welke instaat is de last op 2 plekken te dragen zonder te veel doorbuiging of breuk.

Pallet, kratten, boxen: ladingdragers

Op deze foto is duidelijk te zien waarom de pallet afmeting en gewicht belangrijk is. Ten eerste om te bepalen welke breedte de inrijstellingen moeten hebben. De heftruck moet met enige ruimte in de kanalen kunnen rijden zonder de constructie te beschadigen. 

Ten tweede moet de pallet de lading kunnen ondersteunen op de 2 zijden waar de pallet is opgelegd. Te veel doorbuiging of breuk zorgt voor een onveilige situatie.

 

14 1

Inrijstelling: de constructie

De inrijstellingen bestaan uit staanders welke door diagonale en horizontale verbinders tot een sterk geheel, (genoemd een juk of frame) gemaakt worden. Deze verbinders kunnen geschroefd maar ook gelast worden. De elementen die hiervoor gebruikt worden zijn gelijk aan palletstellingen. Echter de jukken worden in de diepte richting geplaatst.

Het aantal jukken hangt af van de gewichten van de pallets (ladingdrager) en de hoogte van in kanalen. 

De constructie kan verzinkt of in kleur geleverd worden. Zeker in groeten en fruit logistieke toepassingen van inrijstellingen kan ook gekozen worden voor gegalvaniseerde inrijstellingen. Dit om roestvorming te voorkomen

Studio 11 1

De drager of console

De drager of de console zorgt ervoor dat de pallet of ladingdrager ondersteund worden. Door de vorm zorgt de console dat de pallets in het midden komen te staan. In de diepte kunnen de pallets achter elkaar weg gezet worden. 

 

De achterzijde van de console wordt uitgevoerd met een stop, vaak een opstaand randje. Hiervoor weet de heftruckchauffeur dat hij aan het einde van de console is gekomen.

68 v2 1
31 1

Aanrijbeveiliging

Bij inrijstellingen komen de heftrucks in de stellingen. Dit betekent dat er een risico op schade ontstaan. De heftruck rijdt vooruit en achteruit de stelling in, waarbij de chauffeur soms weinig zicht heeft. Daarom is het advies van Vogelsang om de inrijstellingen goed te beschermen. Hier toe zijn er diverse opties:

-Stijlbeschermers. Zie ook bij de Palletstellingen definities

-Doorduwbeveiliging. Op verschillende wijze dan er voor gezorgd worden dat de pallets niet tegen het gebouw of de stellingen geduwd worden.

-Lastverdelers. In de bovenstaande foto is een combinatie te zien van een stijlbeschermer en een lastverdeler. Deze zorgt dat de staanders los staan van de vloer en de dus niet geraakt kunnen worden door de heftruck.