Draagarmstellingen cases

Wat is een draagarmstelling?

Draagarmstelling of cantilever racking in het engels, is een type opslagsysteem dat wordt gebruikt in magazijnen en andere opslagruimtes om goederen op te slaan. Het bestaat uit rekken met armen die naar voren steken en die de goederen kunnen ondersteunen, waardoor er efficiënter gebruik kan worden gemaakt van de ruimte in een magazijn. Dit type opslagsysteem is geschikt voor het opslaan van lange, onhandelbare goederen zoals buizen, staven, planken en kabels. Het is een flexibel opslagsysteem dat gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende behoeften.

Voordelen van draagarmstellingen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van draagarmstelling in een magazijn of opslagruimte. Ten eerste biedt het een efficiënte manier om lange, onhandelbare goederen op te slaan, waardoor er beter gebruik kan worden gemaakt van de ruimte in een magazijn. Dit kan leiden tot kostenbesparingen op het gebied van ruimtehuur en vermindering van het aantal benodigde opslagfaciliteiten. Bovendien maakt draagarmstelling het gemakkelijk om toegang te krijgen tot individuele goederen zonder dat de andere goederen hoeven te worden verplaatst, wat kan leiden tot een verbeterde productiviteit en een snellere orderverwerking. Ten slotte is cantilever racking flexibel en kan het gemakkelijk worden aangepast aan veranderende behoeften, wat kan helpen om de efficiëntie van de opslag te verbeteren.

De nadelen van draagarmstellingen

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van draagarmstelling, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste is het aanschaffen en installeren van draagarmstelling vaak duur, vooral als het in een grote opslagruimte moet worden gebruikt. Bovendien kan het moeilijk zijn om het systeem aan te passen als de opslagbehoeften veranderen, wat kan leiden tot inefficiënte opslag en dus kostenverhoging. Ten slotte kan het gebruik van cantilever racking leiden tot een hogere kans op verwondingen als het niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd en gebruikt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en dat medewerkers goed worden getraind om ermee te werken.

Voordelen t.o.v. palletstelling

Een voordeel van draagarmstelling ten opzichte van palletstelling is dat het een efficiëntere manier biedt om lange, onhandelbare goederen op te slaan. Dit komt omdat de armen van de stelling naar voren steken en de goederen direct kunnen ondersteunen, zonder dat er pallets nodig zijn. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en een verbeterde efficiëntie in de opslag van goederen. Bovendien maakt draagarmstelling het gemakkelijker om toegang te krijgen tot individuele goederen zonder dat de andere goederen hoeven te worden verplaatst, wat kan leiden tot een verbeterde productiviteit en een snellere orderverwerking. Ten slotte is draagarmstelling flexibeler dan palletstelling, omdat het gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende behoeften.

Accessoires draagarmstellingen

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor draagarmstellingen die kunnen worden gebruikt om het systeem te verbeteren of aan te passen aan specifieke behoeften. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van roosters om de stelling aan te passen aan het gebruik van opbergbakken en containers om kleinere goederen op te slaan, of het toepassen van speciale pinnen in de armen om het aantal locaties te vergroten of om bepaalde goederen in het zicht te houden. Bovendien zijn er verschillende soorten armen beschikbaar voor draagarmstellingen, zoals bijvoorbeeld L-vormige armen, T-vormige armen of gebogen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Het is aan te raden om te overleggen met een ervaren leverancier zoals Vogelsang Magazijntechniek van draagarmstellingen om te bepalen welke accessoires het beste zullen aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Draagarmstelling: definities

Draagarmstellingen worden gebruik voor het horizontaal opslag van lange goederen. De draagarmstelling bestaat uit:

-Staanders met voet, enkelzijdig met 1 arm, of dubbelzijdig met 2 armen aan voor- en achterzijde

-Draagarmen. Welke de producten dragen en vakverdelers waardoor de arm in diverse delen verdeeld kan worden.

Ook hier is van belang te bepalen welke goederen met welke lengte, gewicht op de stellingen geplaatst gaan worden

109
Fotolux Vogelsang 02 07 2019 HR 0733 1

De staanders en draagarmen

Het gatenpatroon in de staanders zorgt voor de instelbaarheid in de hoogte. Hiervoor kan de draagarmstelling aangepast worden zodat de producten goed opgeslagen kunnen worden.

De lengte van draagarmen is afhankelijk van de afmetingen van het product en het gewicht van het product. Tevens kan een verdeler geplaatst worden om meerdere vakken te creeeren.