FAQ

Er zijn zoveel mogelijkheden om goederen op te slaan. Hoe maak ik de juiste keuze?

In het magazijn zijn er twee grote kostenposten. Kosten voor ruimte en kosten voor mensen. Bepaal voor de goederen die opgeslagen moeten worden wat de grootste kostenpost is: ruimtekosten of orderverzamelkosten. Indien ruimte het meest kostenbepaaldend zijn, kies dan voor de meest dichte opslag mogelijk, bijvoorbeeld inrijstelling, doorrol- of pushbackstelling. In het geval van de ruimtebepalende kosten kies dan voor een opslag zodat de producten goed en makkelijk bereikbaar zijn met palletstellingen, legbordstellingen of een picktower.

 

 

Moeten mijn stellingen gekeurd worden?

Ja, alle magazijnstellingen moeten conform Arbo-besluit periodiek gekeurd worden. Dat is tenminste elke 12 maanden én als er een beschadiging, verplaatsing of verandering van de configuratie heeft plaatsgevonden. De keuring dient door een daartoe bevoegd persoon uitgevoerd te worden. 

Vogelsang kan deze keuring volgens NEN-EN 15635 voor u uitvoeren. U ontvangt na de keuring een rapport met de bevindingen en een keuringscertificaat. De gekeurde stellingen worden voorzien van een sticker zodat alle gebruikers kunnen zien dat de stellingen voldoen aan de wettelijke eisen en dat er veilig gewerkt kan worden.

Zijn er niet al te veel self storage locaties in Nederland en België?

De Amerikaanse self storage markt is de meest volwassen. Er zijn in Noord Amerika 155 opslaglocaties per 1 miljoen inwoners. In Nederland en Belgie zijn er ongeveer 12 self storage locaties per 1 miljoen inwoners. Wij staan dus pas aan het begin van de ontwikkeling van de self storage markt.

Een goede bron van informatie is het jaarlijkse onderzoek van de Europese self storage organisatie FEDESSA. Het rapport beschrijft de laatste  marktontwikkelingen in Europa en is te downloaden via deze link.